Γεωργίου Πέτρος

 

 

Το 1956 γεννήθηκα στη Βουδαπέστη απο Έλληνες γονείς.Ο πατέρας μου ήταν ο Γεωργίου Σταύρος ένας απο τους έξι ιδρυτές του Ελληνικού χωριού Μπελογιάννης στην Ουγγαρία (το 1949 μέχρι και σήμερα) διασώζοντας 3.500 Έλληνες της εποχής. Η μητέρα μου βρέθηκε στην Ουγγαρία στο παιδομάζωμα του εμφυλίου πολέμου.

Σπούδασα στην Ουγγαρία, τελείωσα Αριστούχος Πτυχιούχος στο Πανεπιστήμιο Φυσικής Αγωγής γιαυτό και το κράτος με τοποθέτησε σε ένα απο τα πιο καλά Λύκεια της Βουδαπέστης Dozsa György και δούλεψα εκεί μέχρι το 1982.Ακόμα διαθέτω πτυχίο Ιαματικής Γυμναστικής και εξειδίκευση στο Στίβο.

Εμπνεύστηκα απο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου το οποίο έλαβε τόπο στην Βουδαπέστη. Επιπροσθέτως απο τις κατηγορίες Παίδων έως Ανδρών κατέκτησα πολλά μετάλλια ιδιαίτερα στο Σύνθετο Δέκαθλο, Επι Κοντώ και στα 110μ. Εμπόδια.

Σαν προπονητής εργάστηκα τρία χρόνια στην Ουγγαρία προετοιμάζοντας την Εθνική Ομάδα Νεανίδων στα Σύνθετα.

Απο το 1983-1984 ήμουν καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο Μαντουδίου, το 1985 στο 3ο ΚΕΤΕ Αθηνών, το 1985-2005 στο Τεχνικό Λύκειο Χαλκίδας, το 2004-2011 στο 4ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας απο όπου και συνταξιοδοτήθηκα.

Το 1982 ξεκίνησα να δημιουργώ τον Στίβο στην Χαλκίδα. Έτσι αναγκάστηκα εκείνη την εποχή να ασχοληθώ με όλα τα αγωνίσματα που συμπεριλαμβάνει ο στίβος. Σε μικρό χρονικό διάστημα άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στην προσπάθεια μου.

Θα ήθελα να αναφέρω τις τις μεγαλύτερες επιτυχίες απο τις μεγαλύτερες κατηγορίες αθλητών μου.

Ο Γεωργίου Σταύρος κατέκτησε 14 Πανελλήνια μετάλλια στην κατηγορία Ανδρών με αποκορύφωμα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στην Σμύρνη που κατέκτησε την δεύτερη θέση. Κατέχει 4 μετάλλια σε Βαλκανικούς Αγώνες και την 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων στη Λιόν.   

Η Γεωργίου Αγνή κατέκτησε 12 Πανελλήνια μετάλλια στην κατηγορία Γυναικών με αποκορύφωμα την 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συνθέτων στην Μαδρίτη. Κάτοχος 1ου Πανελλήνιου Ρεκόρ στο Τριπλούν με 12,43μ. Κατέκτησε τον χρυσό τίτλο 3 φορές σε αγώνες Βετεράνων (Ελσίνκι, Αγγλία) στο Τριπλούν-Μήκος.

Ο Γιαννέλης Γιώργος, 4 φορές Πανελλήνιος Πρωταθλητής στην Σφαιροβολία Ανδρών και Βαλκανιονίκης με ρεκόρ 17,11.Στην σφαιροβολία είναι κάτοχος Πανευβοϊκού Ρεκόρ με 46,20.

Η Ψαθά Μαρία Πανελληνιονίκης στο Μαραθώνιο της Αθήνας. Κάτοχος 9 Πανελλήνιων μεταλλίων και κάτοχος 1ου Πανελλήνιου Ρεκόρ στα 2.000μ. Στίπλ στην Σκωτία.

Ο Ασπιώτης Στάθης με Ατομικό Ρεκόρ 14,72 στα 110μ. Εμπόδια έχει κατακτήσει την 3η θέση σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Αθήνα.

Η Ευαγγελία Γκάβαλη κάτοχος αρκετών μεταλλίων σε σημαντικούς αγώνες. Πανελλήνιο Ρεκόρ Κορασίδων στην Σφαιροβολία με 14,50 καθώς και 9η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στη Χιλή στην δισκοβολία-σφαιροβολία.  

Ο Λιβαδίτης Αντώνης 3η θέση Ακόντιο με επίδοση 58,60 σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Η Ζαντιώτη Βασιλική 2η θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα στα 400μ. Εμπόδια.

Η Τριανταφύλλου Όλγα κάτοχος 3ης θέσης στα 400μ. Εμπόδια στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα.

Η Μπιμπίκα Ουρανία 1η θέση Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα στο Μήκος με επίδοση 5,94 που αποτελεί και Πανευβοϊκό ρεκόρ.

Ο Στάθης Δημήτρης στο Τριπλούν με Ατομικό Ρεκόρ 14,92 κατέκτησε την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων.

Η Τάργου Δήμητρα κατέκτησε την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στα 3.000μ. Βάδην ως Κορασίδα.

Υπόλοιποι Πανελληνιονίκες και συμμετέχοντες Εθνικής Ομάδας: στα 100μ. Σφονδύλη Βάλη, 400μ. Μιχούσης Παναγιώτης, Δισκοβολία Σφονδύλης Μπάμπης, Δισκοβολία Παύλου Βασιλική, Δισκοβολία Πάλη Ουρανία, Δισκοβολία Τσικούνα Στέλλα και στο Επι Κοντώ Τριανταφύλλου Δημήτρης.

 

 

 

 

 

 

©2023 Γυμναστικός Σύλλογος Νεάπολης. All Rights Reserved. Designed By kovix.gr

Αναζήτηση